Hajhullás elleni hatóanyagok


Cikk:
A hajhullás elleni, hajhullásra készült fejbőr ápoló sampon, hajszesz természetes hatóanyagairól, azok hatásukról.

A növényi komplex kivonatok, a tudományos kutatások modern alkotóelemeinek megfelelő keveréséből létrejött termékek hatékonyan lépnek fel a hajhullás minden formája ellen.
A készítménynek köszönhetően a revitalizáció már a hajtőnél megindul. Aktivizálja a hajtüszőkben lévő sejteket, javítja a mikrokeringést, fokozza a haj növekedését, csökkenti a hajhullást. Hatékonyan alkalmazható kopaszodás és hajhullás ellen, valamint a fiatalos-, csillogó és erős haj elérése érdekében.
A hajfiatalító és hajnövekedést serkentő fito - biotechnológiai szérum hatóanyagai, és a peptidek specifikus lokalizációt mutatnak a célterület környékén, a hajtüszőnél, és hatással vannak az itt található keratinocitákra. A kezelés hatására a dermisz és a gyökérhüvely kapcsolódása vastagabb és strukturáltabb lesz, csökken a hajhullás és egészségesebbé válik a hajtüsző. A  molekulák védve vannak a fehérjebontó enzimektől, ezért hatékonnyá teszik a felszívódást, így a revítalizáció már a hajtüsző szintjén a hajtőnél megindul.

Lecitin: javítja a haj szerkezetét és a fejbőr állapotát, így csökkenti a hajhullás mértékét
Panthenol: Javítja a haj szerkezetét, így rugalmasabbá és fényesebbé teszi a hajat, óvja a hajszálakat a mechanikai és kémiai behatásoktól.
Csalán: külső használata a hajhullás kezelésére és a hajnövekedés serkentésére ajánlott
Bojtorján: megszabadítja a fejbőrt a korpától, erősíti a hajat és meggátolja a hajhullást.
Körömvirág: tisztító hatású, javítja a vérkeringést,
Nyír: antibakteriális hatású, tisztítja és fertőtleníti a fejbőrt és egyben segíti a hajnövekedést
Búza: kijavítja a károsodott hajszerkezetet, a hajnak hosszan tartó, jellegzetes fényt kölcsönöz.
Cickafarkfű: korlátozza a faggyútermelést
Kakukkfű: fokozza a vérbőséget, valamint antiszeptikus és antibakteriális hatással bír.
Paprika: fokozza a véráramlást, gyorsítja a regeneráló folyamatokat
Szalicilsav: a szalicilsav multifunkciós tulajdonságokkal rendelkezik, fellazítja és eltávolítja a fejbőrön található elhalt sejteket, zsírt és egyéb szennyeződéseket. A szalicilsav a fejbőr külső rétegében koncentrálódik, amely lipidekben gazdag, de a kor előrehaladtával a természetes hámlás csökken, és így száraz és matt bőrkorpák alakulnak ki. Mivel gyorsítja az epidermis hámlását, a faggyúmirigyek sem tömődnek el, és gyorsabban képződik új bőr. A hatóanyag egyéb pozitív tulajdonsága az antimikrobiális hatás, mely főként a gyulladások kezelésében játszik szerepet.