Szőkítés folyamata hatékonyan és kíméletesen. A tökéletes hajszőkítés...

Szőkítéssel, hajszín eltávolítással, haj felvilágosítással kapcsolatban az elmúlt évek során sok olyan tapasztalat keletkezett, hogy a szőkítés nagyon ártalmas a haj számára. Ennek a kialakulásához sajnos nagy mértékben  hozzájárul a gazdasági oldal, a kényszerű olcsó termékek használata, ami viszont hosszú távon fordított eredményt hozhat, ez lesz a drága. A legjobb minőség tehát nem mindig a legdrágább.

Az általunk kínált hajkímélő szőkítés legkiválóbb termékei, a legkorszerűbb fejlesztéseket, innovatív ötleteket megvalósítva készülnek, az egész szőkítési folyamat alatt óvják a haj állagát, a lehető legkevesebb károsodást okozva, a haj pigmentek eltávolításakor.
Webáruházunkban a hajszőkítéshez több prémium minőségű szőkítőport, és Ammóniamentes szőkítőkrémet sorakoztattunk fel. Megnézem!
A szőkítőpor használata egyszerű, használata biztonságos.  A szőkítőpor ára, már a legmagasabb minőségi kategóriában is elérhető mindenki számára.
A webáruházban található minden márkájú szőkítőport, és szőkítő krémet a következő képen kell használni.
A keverési arány 1+2 azaz, 1 rész szőkítőpor és 2 rész hidrogén peroxid
A divatos ezüstös szőke, fehéres szőke, szürkés szőke frizurák készítésének egyik legfontosabb lépése a rendkívül kíméletes szőkítés. Szőkítőporainkal, és szőkítő krémeinkel ez megvalósítható. Ezekhez a szőkés frizurákhoz termék csomagokat is készítettünk, melyek minden szükséges terméket, és pontos használati utasítást is tartalmaznak. -> Megnézem!
Az elkészült szőkített hajak ápolásai is rendkívül fontos, hogy a sok munkával elkészült szép hajszín minél tovább megmaradjon. Ehhez nyújtanak segítséget a speciális samponok, hajápolók, melyek normál és nagy kiszerelésben is rendelhetők. A nagy kiszerelésük ne riasszon el senkit, hosszú éveken keresztül használhatjuk....... Megnézem!

Segítségül összeszedtük a legfontosabb technikai tudnivalókat és tévhiteket, hogy mostantól minden szőkítés tökéletes legyen!

Tökéletes szőkítés – mire figyelj és tévhitek - A szőkítés egy erős kémiai reakció: oxidáció, amely során a hajban lévő természetes és mesterséges pigmentek zsugorodnak és elszíntelenednek. A reakció során hő szabadul fel, ami a hajszerkezetből vizet von el.

  • a felvilágosítás mértéke natúr hajon meghaladja az oxidációs hajfesték szőkítési mértékét (pl.: 5-ös alapból 10-es színmélység)
  • a már festett hajon kívánunk, akár csak 1-2 árnyalatot felvilágosítani a meglévő színhez képest (a festék festéket nem világosít)
  • nagyon mély, natúr, vagy már festett 1,2,3-színmélységből kívánunk világosabb hajszínt elérni: ebben a színmélységben ugyanis a hajban rengeteg még a pigment mennyiség, amit csak szőkítéssel tudunk eltávolítani.
  • extrém, pasztell vagy hamvas színeket akarunk megvalósítani: ezen hajszínek megvalósításához, a hideg hamvas árnyalatok érvényesülésének érdekében, az alapot 1 teljes árnyalattal világosabbra kell beállítani
  • új festéstechnikákat alkalmazunk (ombre, copacabana, babylights stb.)

  • A szőkítő termékeknél nincs meghatározott, kőbevésett hatóidő (használati javaslatban a maximális hatóidők vannak jelezve), hanem ez függ a felhasznált hidrogén peroxid (Active Use) erősségétől és a haj vastagságától, szerkezetétől. A hatóidőt folyamatosan ellenőrizni kell.

  • A magasabb volumenű oxidálószer használata nem eredményez erősebb hatásfokot, csak gyorsabb reakciót, ami nem minden hajszerkezetnél engedhető meg! Leggyakrabban 3%-os oxidálószerrel érdemes kezdeni és csak akkor emelni a szintet, ha a szőkítés nem hozza a várt eredményt.

  • Szőkítőport vagy krémet mindig mosatlan (2 napos) hajon, csak olyan fejbőrön használjuk, ahol nem található fejbőrsérülés, seb, pír vagy egyéb elváltozás.

  • Közvetlenül az erősebb kémiai kezelések (dauer, szőkítés, szuperszőke hajfesték, tartós hajegyenesítés) után soha nem szabad szőkíteni,még hajkötés sokszorozó használatával sem. Várjunk legalább 2-3 hetet.

  • Mindegyik szőkítő terméknél kövessük a használati utasításban megadott javasolt keverési arányokat.

  • Európai hajaknál soha ne alkalmazzunk 9%-nál magasabb oxidálószert a szőkítéshez.

  • Fejbőrre és vékonyszálú hajra, kizárólag a KINBLOND szőkítőport alkalmazzuk. Más szőkítő terméket fejbőrre ne tegyünk.

  • Minden szőkítés előtt végezzünk túlérzékenységi próbát, alapos hajdiagnosztikát és mélyinterjút a vendéggel a korábbi hajkezelésekkel/szőkítésekkel kapcsolatban. Ha a vendég ammónia érzékeny, ajánlani lehet a Kinessencess  ammóniamentes szőkítőkrémet amely kizárólag a saját, méz bázisú oxidálójával keverhető.

  • Amennyiben a vendég hajszerkezete az adott állapotban nem alkalmas a szőkítés végrehajtásához, mondjunk bátran NEM-t és végezzük el a személyre szabott hajszerkezet építés valamelyikét, Kinactiv keratinos termékekkel.

  • Tévhit, hogy a szőkítés sokkal ártalmasabb, mint a Szuper szőke hajfestékek használata. A szuperszőke hajfestékek hatása korlátozott, de magas az ammónia tartalmuk és magas 12%-os oxidálót kell alkalmazni. A tökéletes eredményhez számításba kell venni a haj vastagságát és tudni kell, hogy a szuperszőkítők 6-os, de inkább 7-es alapról hozzák a kívánt árnyalatot. Ezeknél sötétebb kiindulási alapnál, minden esetben szőkíteni kell!

  • Egy folyamatban a szőkítő termék, lemosás nélkül, egymás után többször is alkalmazható a hajszerkezet ismeretében és a megfelelő oxidáló erősségének kiválasztásával. Az adott hajszerkezet és a kémiai folyamat megfigyelésének függvényében válasszuk, először a gyengébb 3%, majd 6% és szükség esetén akár a 9% oxidálót.

  • A szőkítésnél minden esetben használjuk ki a KINBLOND jótékony hatását és használjuk minden műveletnél.

  • Óriási segítséget nyújt a már festett hajak szőkítéséhez a Hajfesték eltávolító bio hajradír a - KIN Color Remover -  speciális termék, aminek alkalmazása során, a szőkítést megelőzően, a hajban lévő mesterséges és natúr pigmentek közötti kötést megszünteti, ezáltal kimoshatóvá válnak a nemkívánatos pigmentek, így a szőkítés könnyebb, gyorsabb és egyenletesebb lesz. Figyelni kell ara, hogy az Oxy Reload lemosásánál ne sérüljön meg a fejbőr, mert akkor a szőkítés csíphet.

  • A szőkítés alatt folyamatosan szellőztessük a hajat és ellenőrizzük a szőkítés fokát. Amennyiben elértük, akár a javasolt ható idő előtt a megfelelő eredményt, alaposan mossuk le a hajat ügyelve, hogy sehol se maradjon maradék, különösen a fülek mögötti részen.

  • A szőkítő termékhez mindig  KIN oxidálót használjuk, mert az „anti yellow” pigment tartalma megnöveli a „fehér” hatást. A gél állaga megakadályozza a kiszáradást és a haj fényes és egészséges marad.

  • A szőkítést követően a színmegvalósításhoz körültekintően kell megválasztani a megfelelő festék receptúrát. Általánoságban jellemző, hogy a kutikula már nyitott, ezért az elérni kívánt szín és a hajvastagság függvényében általában elegendő az alacsonyabb 3%-6% oxidáló vagy színező használata.

  • A szőkítést követően a színmegvalósításhoz ne használjunk hajfestéket a szuper szőkék csoportjából!! A színt a színskála valamely árnyalatából válasszuk.

  • A szőkítést és színmegvalósítást fejezzük be a speciális Kinactif keratinos és hamvasító ápolókka és benthagyó kondicionálókkal.Szőkítésnél különösen javasolt a Kinessences hajmaszk alkalmazása. Közvetlen a szőkítés után nem javasolt a hajvasaló használata, különösen magas hőfokon nem! Ha feltétlenül szükséges a hajvasalás, kizárólag 1800 C alatt, kötelezően hővédő spray használata mellett. Szakszerűen a következő 72 órában a hajat pihentetni kell!

 Gyakran elkövetett hibák: 

  • Egy korábban nem sikerült dauer vagy kémiai tartós hajegyenesítés a hajban nagyon nagy problémát okozhat. A sebes vagy irritált fejbőrön pedig a termék csíphet. Kérdezzük ki a vendéget alaposan az előzményekről!!
  • Túllépjük a maximális javasolt hatóidőt
  • Nem szellőztetjük a hajat megfelelően, különösen veszélyes a fóliában történt melírozás, ilyenkor folyamatosan ellenőriznünk kell a haj állapotát!
  • Túl magas oxidálót választunk az adott hajszerkezethez, ami egy intenzív égési folyamatot eredményez, amely során a kutikula megperzselődik és mi azt „sárgára szívásnak” látjuk, de igazából a szőkítési folyamat el sem indult a hajban.
  • A szőkítő termékek nem megfelelő kiválasztása és az elegy nem megfelelő (mérés nélküli) elkészítése.

Szőkítő por, krém, termékeink:

KINBLOND porzásmentes univerzális szőkítőpor mindenféle szőkítési technikákhoz.
Kinessencess speciális ammóniamentes szőkítőkrém a legújabb divat melír technikákhoz.

Kinessencess speciális tonizáló szőke és már szőkített hajak és melírok felfrissítésére és fényének növelésére
Hajfesték eltávolító bio hajradír a - KIN Color Remover -    egyedülálló pigmenteltávolító termék színkorrekcióhoz és pigmentfelhalmozódáshoz


KINBLOND szőkítő krém

Lépd át a szőkítés határait a legújabb innovációjával!

A termék speciális enzim komplex-el dúsítva érkezik, hogy a szőkítés a legnagyobb hatékonysággal működjön, akár 7 árnyalatig!
Aktív összetevők: 

Enzim komplex: A speciális összetétel segíti az oxigén felszabadulását, amikor az anyag peroxiddal érintkezik. Használatával csökken a szükséges oxidáló szer koncentrációja, így a szőkítés kevésbé lesz roncsoló hatású és agresszív.

Használata: 

A  szőkítőpor kizárólag a speciális, Kinessencess oxidálószerrel használható! A  termékek mindegyike már önmagában is tartalmaz a sárga és narancs árnyalatokat semlegesítő kék és violet pigmenteket, emellett gél állagának köszönhetően a hajszál megőrzi hidratáltságát és nem szárad ki annyira, mint a klasszikus oxidálószerek használata során.
Mivel szőkítés közben minden szőkítő termék a környezetében található nedvességet használja fel az oxidációhoz, ha ez a nedvesség elfogy, a hajban lévő vizet kezdi a termék “elégetni”. Minél nagyobb az oxidálószer koncentrációja, annál gyorsabb az égés, és annál jobban kockáztatjuk a hajszálak épségét. Az öbb nedvességet képes megkötni magában, mint a folyékony állagú oxidálószerek, így a szőkítés során a haj természetes nedvességtartalma szinte alig kerül felhasználásra.

A keveréket száraz hajon alkalmazzuk, és a hatóidő alatt folyamatosan figyeljük a szőkítés mértékét. Amennyiben szükséges, lemosás nélkül kenjük át újra egy frissen kevert adag szőkítő keverékkel, különösen figyelve a festett részekre.

Ne használjunk búrát és klimazont a hatóidő lerövidítésére, és kerüljük a fém eszközök alkalmazását is!

A terméket ne használjuk többször szőkített, nagyon vékonyszálú, érzékeny, sérült hajon!
 Keverési arányok:  

Maximum 9%-os Kinessencess oxidálószerrel használd! A legtöbb esetben a 3% is tökéletes eredményt garantál.

Maximum hatékonyság – szőkítés 7-8 árnyalatig: 1+2
Maximum gyorsaság – szőkítés 7-8 árnyalatig expressz sebességgel, de kíméletesen: 1+2
Egyenletes, ellenőrizhető, fokozatos szőkítés: 1+2.5

Kinessences ammóniamentes szőkítő krém ---->>>

« vissza az összes bejegyzéshez

Ezeket olvasta már?