Zsíros a hajad? Van rá megoldásunk

Zsíros  a hajad? Van rá professzionális megoldás!

Sokan szenvednek amiatt, hogy hiába mossák, ápolják rendszeresen, a hajuk mégis zsírosan tapad, és olajosan fénylik. Ahhoz, hogy hatékonyan kezelhessük a zsíros hajat, ismerni kell a jelenség pontos kiváltó okát. Ha úgy érzed, hogy gyorsan zsírosodik a hajad, ha hajmosás után gyorsan elnehezül, olajos, zsíros tapintású lesz és a hajmosás nem segít, sőt úgy érzed, hogy egyre gyakrabban és gyakrabban kell hajat mosnod, akkor Neked szól ez a cikk!

A zsíros haj kezelésére gyors hatékony megoldásokat kínálnak zsíros hajra készült professzionális, termékeink. A professzionális fodrászati termékeket készítő cégeink több évtizedes tapasztalattal készítenek speciális, a hajproblémákat a lehető leghatékonyabban kezelő termékeket, a legmagasabb szintű szolgáltatások nyújtásához.

----->>> Zsíros hara készült Termékekhez

A zsíros haj kezelhető | Hajápolási tanácsok

A faggyút a fejbőrben található faggyúmirigyek termelik, és a szőrtüszőkön, illetve a hajhagymán keresztül kerül a fejbőrre, majd innen a hajszálakra. Feladata, hogy meggátolja a bőr, illetve a haj kiszáradását, illetve védelmet nyújtson a napsugarak és a káros baktériumokkal szemben. Ha viszont túltermelődik, a faggyú egészségtelen zsírosodást okoz. Elzárja a pórusokat, a folyamatosan termelődő faggyú így megreked a szőrtüszőkben, és szinte megfolytja a hajhagymákat, ami hajvesztéshez vezethet. A vastagodó faggyúréteg alatt fokozódik a szarusejtek elhalása is, ennek köszönhetően erősödik a korpásodás is.

A faggyú túltermelésének számos oka lehet.  Előfordulhat, hogy a haj túlzott zsírosodását a fejbőr fokozott verejtékezése okozza. Ilyenkor a verejték feloldja a fejbőrön lerakódott faggyút, összekeveredik vele, és olajossá teszi. A keverék letapad a haj tövén, illetve befedi a hajszálakat. Mivel a verejtékezés a tarkón és a halántékon erősebb, ezeken a területeken erősebb a zsírosodás, ugyanakkor a fejtető más részein a haj száraz marad.

Minden nap megmoshatjuk

Túlságosan zsíros haj esetén, nyugodtan növelhetjük a hajmosások számát. Ideális lehet a napi hajmosás, azonban arra ügyeljünk, hogy ne használjunk olyan sampont, ami növeli a faggyútermelést. Zsíros hajra készült sampont használjunk. Fontos, hogy hajmosás közben alaposan dörzsöljük át a fejbőrünket, ezzel nagyobb biztonsággal távolíthatjuk el a letapadt faggyút.

Még egy tipp zsíros hajra

Használjunk fertőtlenítő hatású fejbőr tisztító hajápolót. Ezzel megszabadíthatjuk a fejbőrünket a gyulladást, és ezáltal a pórusok eltömődését kiváltó baktériumoktól és gombáktól. Hajunkat soha ne szárítsuk magas hőfokon. A forró levegő ugyanis felolvasztja a fejbőröm maradt faggyút, ami azonnal megtapad a hajszálakon.

Hajmosás után már ne masszírozzuk erősen a fejbőrünket, a mechanikai ingerlés fokozhatja a faggyúmirigyek működését.

 

Mitől zsírosodik a hajad? Mi okozza a zsírosodást?

Életünk során a hormonrendszerünk sok változást vezényel le a testi folyamatainkban, melyek kihatnak többek között a bőrünkre is. Ilyen időszakaink a kamaszkor, a várandósság és a változókor. Belső oka lehet még bizonyos betegségek jelenléte, úgymint a pajzsmirigy probléma. A zsíros haj ezért belső probléma tünete is lehet.

Külső körülmények is okozhatják a zsírosodást. A hagyományos samponok jellemző összetevői azok az erős zsíroldók. Az SLS (sodium lauryl sulfate) például annyira erős anyag, hogy hígítatlan formában motorok zsíroldására használják. Az SLS lényegében leoldja a fejbőröd és a hajad természetes, enyhén zsíros védekező rétegét. Minél gyakrabban mosol hajat, annál rosszabb lesz, hiszen a tested ezerrel próbálja újratermelni ezt a réteget! Ördögi kör ez, amiből hosszú út vezet kifelé. Az SLS, más szempontból is problémás.

 Válassz SLSmentes sampont! -  mert az

  • erős zsíroldóként felborítja az egyensúlyt, túlzott zsírosodásra ösztönözhet
  • irritálja a fejbőrt, a szemet
  • súlyosbíthatja a már meglévő bőrbetegségeket, lassítja a sebgyógyulást

SLS, mentes természetes samponok széles választéka található, többek között zsíros hajra is a webáruházban.

A hajápolók néhány zsírosodást csökkentő természetes összetevője.

Rozmaring zsíros hajra.

Számos más területen alkalmazható gyógyító tulajdonsága mellett a hajunkra is ideális. Más gyógynövényekkel, például csalánnal, citromfűvel, mentával alkalmazva nagyon hatásosan kezeli a faggyúmirigyek működését. A rozmaring Illóolajának antibakteriális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása is van, és seb kezelésére is kiváló. A rozmaring erősíti a fejbőrt, a zsíros pattanásos bőrnek kiváló. Erősíti a hajszálakat, és regenerálja a pigmenteket. Vírus- és gombaölő, antibakteriális hatása fokozódik, ha más olajokkal keverve. A rozmaring olaj nem toxikus.

Zsíros bőr és szőlőmagolaj.

A hidegen sajtolt, adalékanyagoktól mentes szőlőmagolaj az egyik leghatékonyabb természetes bőrápoló: kiváló arc- és testhidratáló, védelmet nyújt a káros UV-sugarak ellen, gyorsítja a napégés miatt károsodott bőr gyógyulását, enyhíti a gyulladásokat, megköti a rákot okozó szabadgyököket, antioxidánsai a bőr öregedését is lassítják. Mivel szabályozza a faggyútermelést, a zsíros bőr kezeléséhez is ideális.

Zöld agyag zsíros hajra.

 A zöld agyag gyógyhatásait már az ókorban felfedezték, elsősorban bőrgyulladások, illetve fertőzések kezelésére, sebgyógyításra és bőrtisztításra alkalmazták. Napjainkban előszeretettel használják pattanásos bőrre, valamint hajtisztításra: a zsíros hajra különösen ajánlott!

« vissza az összes bejegyzéshez

Ezeket olvasta már?