Férfi hajvágás otthon, egyszerűen

Megnő a hajunk, formáját veszti a frizuránk, ápolatlanná válik a megjelenésünk és nem mehetünk, fodrászhoz.
 
A megoldás egy profi hajvágó gép vagy trimmer, vagy olló, vagy mindkettő, amivel az otthoni hajvágást rövid idő alatt letudható.
Egy profi géppel, rengeteg időt nyerhető, vágsz, igazítasz és már készen is vagy az egésszel. Azt ne felejtsd el, hogy a hajvágón kívül szükséged lesz, fésűre egy kisebb tükörre is, amivel ellenőrizheted a tarkódnál, hogy nem maradt-e ki a hajnyírásból egy-egy tincs.
 
A hajvágáshoz használj 47mm széles késsel rendelkező hajnyírót. A fazon, és szakáll vágásához a keskenyebb fejű hajnyírók ideálisak.
 
Hajvágás géppel,  lépésről-lépésre:
Szép átmenet érdekében használd a 9-6-3mm vezetőfésű beállításokat. Kezdj a 9mm-es beállítással. Mindig lentről felfelé nyírd a hajad, figyelj arra, hogy mindenhol (különös tekintettel a fülek mögötti területen) húzd végig a hajnyírót. Az elválasztásnál fordítsd kifelé a hajnyírót (tehát a koponyádtól el), a lekerekített vég a vezetőséfűn ennek a segítésére szolgál, így lesz szép átmenetes a felnyírás.
Mindkét oldalt, és hátul is ismételd meg a fentebb leírt lépéseket. Hátul érdemes rendszeresen ellenőrizni a tükörben, hogy mindenhol megfelelően áthaladtál-e a hajnyíróval.
A felnyírás alapja megvan, jöhet a 6 milliméteres beállítás. Fontos, hogy mindkét oldalon és hátul is, alulról kezdve nyírd felfelé a hajad és kb. félúton fordítsd kifelé a készüléket.
Miután ezzel végeztél, jöhet a 3 milliméteres beállítás. A széleken használd ezt a hosszúságot, a szép átmenet elérése érdekében úgy, mint korábban, fordítsd kifelé a készüléket.
Készen is vagy az átmenet elkészítésével, most távolítsd el a vezetőfésűt, ezzel pontosan tudod formázni a széleket, oldalt és a tarkódnál is. Hátul ezt tükörrel tudod magadnak megoldani.
Arc, szakáll, haj és testszőrzet vágása és igazítása professzionális szakállvágó, trimmelő gépek a használatával.
A keskenyebb fejű trimmelőkkel, akár lenyírhatod a testszőrzeted, határozott szakállvonalat és ápolt szakállat alakíthatsz ki, vagy akár tökéletesítheted a szakállad kontúrjait is, illetve hajvágásra is alkalmas.
« vissza az összes bejegyzéshez

Ezeket olvasta már?